ІЕРС

Інститут еколого-релігійних студій
Пошук

Збірник молитв за збереження навколишнього середовища візантійсько-слов’янського обряду на англійській мові

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

У виданні зібрана частина молитов, псалмів, біблійних та літургійних текстів, молебнів, що стосуються відповідальності за Створіння – Природу.

Боже Створіння – Природа потребує піклування людини в тому плані, щоб її в першу чергу не руйнувати, а також важливо відновлювати вже забруднені або зруйновані ділянки. Але лише зовнішнє прагнення людини чимось допомогти Божому створінню малоефективне, це має бути глибоке внутрішнє переконання. Також самій людині важко щось змінити в ході історії чи, в нашому випадку, чимось самостійно допомогти Божому Створінню – Природі, тому християнин в першу чергу просить про домогу Творця, який найкраще відає закони, якими керується Його Створіння – Природа. Також молитва змінює саме “серце” людини, робить помисли чистими, тому такий молитовник за збереження довкілля, на нашу думку, є необхідним для всіх християн і особливо виданий на міжнародній мові.

Молитви і обов’язок християнина – зберігти Боже Творіння: душу людини і природу.

  1. Соціальні і екологічний кризи – це покарання за гріхи людини, за «зубожіння любові …». На нашу думку стан цього світу, екологія його природи і душ мешканців, взаємно збагачуються і зміцнюються силою і енергією Божої, вірою служачи Богу. І, навпаки, руйнується світ через втрату віри в Бога і втрату людиною дару любові.
  2. Бог, який пообіцяв послати Месію, свою обіцянку виконав через Ісуса Христа. Люблячий своє Творіння, Бог, як і обіцяв, увійде в наш всесвіт як Спаситель.
  3. Реакція зіпсованого світу на благочестиву думку праведників. Благочестива ж думку праведників, що зберегли любов, як вищу коштовність, і намагаються зберігти природу, стануть небезпечним рудиментом для мудреців, заражених гріхом, які представлять святу думку, як ознака неполіткорректності, нетолерантності, непередбачуваності та нестабільності і навіть загрози людству.
  4. Екологічна концепція Православної Церкви. Керівництво Православної Церкви сприяє розвитку співробітництва з державними природоохоронними організаціями.
  5. “Принцип християнського аскетизму, обмежує потреби людини найнеобхіднішим для життя “.

Серед наведених нами молитов ви знайдете молитви-покаяння, молитви-прославилася, молитви-прохання, гімнографії, псалми і оригінальний акафіст початку XX століття. Молитвенник за охорону Божого Творіння – природи адресований духовенству, мирянам і всім людям доброї волі, які відчувають свою відповідальність за Творіння.

УДК 264.1: 504: 37.03

ББК: E37-121

P 75

Збірник молитв за збереження навколишнього середовища візантійсько-слов’янського обраду на англійській мові. Вид. “Бреза” – Ужгород, 2013. – 106 с.

ISBN: 978-966-2668-30-8

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Залишити відповідь

Берегівські гімназисти вчаться спостерігати за птахами

Учні Берегівської гімназії «Опре Рома» відвідали волонтерський центр «Кожен може допомогти», щоб навчитися спостерігати за пернатими і ознайомитися з різноманітними конструкціями пташиних гнізд та годівниць.

Ековистава «Таємниця маленької сови» здобула перемогу в чотирьох номінаціях Всеукраїнського конкурсу

Екологічна вистава Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Таємниця маленької сови» здобула перемогу в чотирьох номінаціях Всеукраїнського віртуального огляду-конкурсу «Прем’єри сезону».