ІЕРС

Інститут еколого-релігійних студій
Пошук

Тематичний захід “Збережи кажанів” з молоддю Мукачівської греко-католицької єпархії

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Людина – частина природи. Ще з дошкільного віку маємо закладати основи гуманного ставлення до всього живого і формувати усвідомлену поведінку у природному середовищі.

Екологічне виховання має вирішальне значення для підвищення потенціалу населення в питаннях, пов’язаних з охороною навколишнього середовища.

Екоосвіта:
  • формує знання про природу, природні явища, рослинний і тваринний світ;
  • розвиває естетичні почуття: любові, поваги, бережливого ставлення по відношенню до світу природи;
  • спонукає доглядати за природою і тваринами, берегти і зберігати природні багатства.

Саме тому, працівники Міжнародного форуму ІРЦЕФ у співпраці зі Союзом охорони природи Німеччини (NABU) проводять низку освітніх заходів.

І таким сьогоднішнім з них став інформативний захід про рукокрилих тварин – кажанів.

Захід відбувся для молоді Мукачівської греко-католицької єпархії.

Кажани є досить вразливими тваринами, а особливо до людської діяльності. Саме тому, дуже важливим є охороняти їх, а також наголошувати на бережливому ставленні серед населення нашого краю. Часто кажани селяться під дахами житлових будинків, і, тим самим, наражають себе на небезпеку, оскільки не всі люди знають як правильно потрібно поводитись з цими тваринами, дехто навіть боїться їх через безглузді міфи про них, які відомі ще з давніх-давен. Окрім негативних міфів, останнім часом, не з найкращого боку кажанів, які живуть в наших краях, виставляє інформація про те, що їх далекі тропічні родичі є носіями коронавірусу (кажани наших країв не переносять віруси цієї групи!). Тому, аби розвінчати ці міфи і наголосити всім людям, а особливо підростаючому поколінню про важливість кажанів в екосистемі – необхідно проводити інформативні заходи. На сьогоднішньому заході фахівці проінформували молодь про різні види кажанів, які проживають у регіоні та детально розказали про той позитивний вплив, який вони здійснюють на локальні екосистеми. За допомогою інфографіки та відеоматеріалів спеціалісти висвітили заходи, які можна використовувати з метою захисту колоній кажанів та акцентували увагу на ролі цих тварин в екосистемі краю. Проілюструвавши видову різноманітність та етапи життя кажанів, фахівці також зауважили на необхідності дотримання правил безпеки при спостереженні за тваринами та звернули увагу молоді на необхідності формування відповідального ставлення до навколишнього середовища кожної людини. Після теоретичної частини, Михайло Біланич продемонстрував учасникам заходу техніки створення ящиків для кажанів.      

Інформаційна прес-служба ІРЦЕФ

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Залишити відповідь

Берегівські гімназисти вчаться спостерігати за птахами

Учні Берегівської гімназії «Опре Рома» відвідали волонтерський центр «Кожен може допомогти», щоб навчитися спостерігати за пернатими і ознайомитися з різноманітними конструкціями пташиних гнізд та годівниць.

Ековистава «Таємниця маленької сови» здобула перемогу в чотирьох номінаціях Всеукраїнського конкурсу

Екологічна вистава Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Таємниця маленької сови» здобула перемогу в чотирьох номінаціях Всеукраїнського віртуального огляду-конкурсу «Прем’єри сезону».