ІЕРС

Інститут еколого-релігійних студій
Пошук

Участь експертів IRCEF з очільником Міндовкілля з представниками церков і релігійних організацій стосовно об’єднання зусиль для підвищення екологічної свідомості суспільства

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

13 квітня 2021 року  відбулась перша, насправді епохальна зустріч з членами Ради Церков і релігійних організацій (ВЦіРО) міністром захисту довкілля та природних ресурсів України Романом Абрамовським і його заступниками. Від Комісії з екології та мігрантів Римсько-католицької церкви в онлайн-зустрічі прийняв участь Секретар ГО “Міжрелігійний і громадянський природоохоронний форум Східної Європи (IRCEF)” Бокотей Олександр.

На зустрічі Олександр Бокотей представив ініціативи Комісії у справах екології та мігрантів при Конференції Єпископів Римсько-католицької Церкви в Україні і Міжрелігійного природоохоронного громадянського форуму Східної Європи (IRCEF). Він зауважив на те, що Католицька Церква має великий потенціал у поглибленні християнської екологічної свідомості. Усі церковні дати пов’язані з екологічними посланнями. Наприклад, «зелені свята» пропагують відновлення природи, а піст – час відмовитися від шкідливих звичок та зробити корисну справу для планети та ближніх. Щороку 1 вересня у церквах проводиться День молитви за довкілля, як день відповідальності за створений Богом світ. Зважаючи на це, секретар IRCEF розповів про етапи роботи по відповідальності за Творіння в Україні, зокрема про серію міжнародних конференцій, велику кількість друкованих видань, медійну роботу, практичні ініціативи з молоддю і усіма людьми доброї волі, які здійснюються за підтримки Союзу охорони природи Німеччини (NABU). Зустріч закінчилась домовленістю про більш тісну співпрацю в майбутньому.

Інформаційна служба IRCEF

 

Інформація про подію: https://mepr.gov.ua/news/37210.html

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Залишити відповідь

Берегівські гімназисти вчаться спостерігати за птахами

Учні Берегівської гімназії «Опре Рома» відвідали волонтерський центр «Кожен може допомогти», щоб навчитися спостерігати за пернатими і ознайомитися з різноманітними конструкціями пташиних гнізд та годівниць.

Ековистава «Таємниця маленької сови» здобула перемогу в чотирьох номінаціях Всеукраїнського конкурсу

Екологічна вистава Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Таємниця маленької сови» здобула перемогу в чотирьох номінаціях Всеукраїнського віртуального огляду-конкурсу «Прем’єри сезону».