ІЕРС

Інститут еколого-релігійних студій
Пошук

Вручення єпископських грамот та премій NABU активістам громадських Рухів «Save Borzhava» та «Free Svydovetc»

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

14 травня 2021 року о 15 год. у Резиденції Мукачівських єпископів відбулася зустріч представників екологічних Комісій РКЦ і МГКЄ з активістами громадських Рухів «Save Borzhava» та «Free Svydovetc», науковцями з нагоди вручення премій NABU (Союз охорони природи Німеччини) і Церкви та їх вшанування за внесок в природоохоронну адвокацію Карпат.

Організаторами заходу виступили Комісія з питань екології Мукачівської греко-католицької єпархії, Комісія з екології та мігрантів Римсько-Католицької Церкви в Україні, Союз охорони природи Німеччини (NABU, https://www.nabu.de/), ГО «Інститут Еколого-Релігійних Студій» (https://iers.org.ua/ ), ГО «Міжрелігійний громадянський природоохоронний форум Східної Європи» (IRCEF, https://iers.org.ua/ ).

Родзинкою початку зустрічі стало привітання піснею з акомпанементом гітари студентів семінарії “Redamptoris Mater”

Під час зустрічі обговорювались можливості та перешкоди в роботі по відстоюванню природи Карпат, а також результати, досягнуті різними кластерами громадського суспільства, окреслені дороговкази на майбутнє.

Возможно, это изображение (10 человек, в том числе Александр Бокотей, Ярослава Гасинець, Іштван Цап и Bilanych Mychail и люди стоят)

 

Весь процес зародження та розвитку руху «Free Svydovets» був представлений в виступі представників Ореста Де Соль та Оксани Станкевич-Волосянчук. Де поряд з фото грубого втручання в праліси Карпат була представлена велика робота, проведена захисниками, на противагу. Щиро віримо, що в скорому часі всі ми досягнемо спільної мети і відстоємо інтереси Карпат.

Возможно, это изображение (1 человек и в помещении)Друга презентація представлена Андрієм Когутом, одним із засновників руху «Save Borzhava», який розповів коротко про особливості цієї полонини та основні причини необхідності її збереження. Харизма доповідача та цікава подача матеріалу заполонили увагу аудиторії з першої хвилини.

Возможно, это изображение (стоит)

Нет описания.
Представники руху «Save Borzhava» та «Freee Svydivets» єпископ МГКЄ Ніл були нагороджені спеціальними грамотами та сертифікатами від Союзу Охорони Природи Німеччини (NABU) та отримали грошові премії.

Нет описания.

Возможно, это изображение (один или несколько человек и люди стоят)

Возможно, это изображение (1 человек, стоит и в помещении)

Не обійшли подякою і боголюбивого єпископа Ніла, який отримав нагороду за активну підтримку відповідального ставлення до Боржави та Свидівця, як Божого Творіння – Природи, та за продовження природозахисних традицій єпископа Мілана Шашіка (†). Премії пролобійовані нашим колишнім колегою, а зараз керівником проектів НАБУ в Східній Європі і Середній Азії Іваном Тимофеєвим.

Нет описания.

Захід завершився у форматі прес-конференції, де присутні змогли обговорили теми, пов’язані з майбутніми проектами.

Нет описания. Тут виступили зі словом пан Олег Лукша директор Міжнародного інституту людини і глобалістики «Ноосфера», Біланич Михайло, член комісії з питань екології МГКє та учасник міжнародного форуму ІРЦЕФ та ін. Із заключним словом виступив Олександр Бокотей (керівник Інституту Еколого-Релігійних студій), який модерував весь хід зустрічі.

Нет описания.

Опісля всі учасники зустрічі мали змогу пригоститись солодощами та кавою, у вільному режимі поспілкуватись та насолодитись фотовиставкою (світлини із зображеннями природи та дерев’яних храмів) авторки Ольги Тимофеєвої.

 

Захід відбувся із дотриманням санітарних норм та правил протиепідемічних заходів.

Інформаційна служба ІЕРС

 

 

 

Возможно, это изображение (4 человека, в том числе Оксана Станкевич-Волосянчук, люди сидят, обувь и в помещении)

 

 

Нет описания.

Нет описания фото.

Возможно, это изображение (текст «NABU NATURE AND BIODIVERSITY CONSERVATION UNION AWARD FOR CONSERVATION Ecological movement «Save Borzhava»> for active participation in thepreservation of the Borzhava Mountain Range from activities that could impair its original appearance, due to the threat of construction ofa massive Wind Power Plant (WPP), which can damage or even destroy the nature, harmony, aesthetic value and perfection ofthis mountain range. Thomas Tennhardt Head of rnational department andmbe Management Board»)

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Залишити відповідь

Берегівські гімназисти вчаться спостерігати за птахами

Учні Берегівської гімназії «Опре Рома» відвідали волонтерський центр «Кожен може допомогти», щоб навчитися спостерігати за пернатими і ознайомитися з різноманітними конструкціями пташиних гнізд та годівниць.

Ековистава «Таємниця маленької сови» здобула перемогу в чотирьох номінаціях Всеукраїнського конкурсу

Екологічна вистава Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Таємниця маленької сови» здобула перемогу в чотирьох номінаціях Всеукраїнського віртуального огляду-конкурсу «Прем’єри сезону».