ІЕРС

Інститут еколого-релігійних студій
Пошук

АНОНС!

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

27-29 травня 2021 року в резиденції Мукачівських єпископів (м. Ужгород, пл. Бачинського 1а) в рамках проекту «Церква та громадські організації разом задля еко-освіти в національних парках» (менеджер проекту Іван Тимофеєв) відбудеться робоча зустріч команди проекту і всіх зацікавлених осіб.
Робоча зустріч дозволить вивчити потреби місцевих громад та розробити адекватні методичні матеріали для проведення семінарів та конкурсу з місцевими педагогами та духовенством; розробити навчальні заняття в садочках, школах та недільних школах; будуть обговорені кейси для інформаційної кампанії; буде узгоджено наукову, богословську та громадянську частини робіт. Також буде узгоджений конкретний план реалізації проекту.
Основною метою проекту є поширення ідеї про цінність природи Карпат і необхідність її захисту як важливої складової природи Європейського континенту серед молоді та місцевого населення загалом через об’єднані зусилля релігійних організацій, НУО, освітніх закладів та місцевого самоврядування на територіях природо-заповідного фонду Закарпаття. А оформлення таких просвітницьких зусиль рядом заходів в освітніх установах забезпечить стійкість, мультиплікацію і тривалість результатів проекту.
Для досягнення мети проекту поставлено виконання наступних завдань:

1. Залучення церкви, на основі християнської екологічної етики, в процес поглиблення екологічної свідомості і формування екологічної культури молоді та їх батьків.
2. Залучення дорослих до збереження унікальних екосистем Карпат, зокрема, за допомогою освітніх заходів, заснованих на загальному авторитеті вчителів і священиків.
3. Розвиток системи практичної екологічної освіти і виховання дітей в освітніх установах і недільних школах у зв’язку з християнською екологічною етикою, літургією, катехизацію і дияконією.
4. Розвиток і посилення взаємодії мережі активних НУО, адміністрацій об’єктів ПЗФ і регіональних влади, активістів релігійних і світських громад.

Цільова аудиторія проекту: діти дошкільного віку, школярі, студенти, експерти, духовенство, представники екологічних НУО, педагоги, вихователі. Будучи основною цільовою групою проекту, діти і молодь є основною “точкою входу” для активістів природоохоронних НУО на шляху формування довіри до екологічних цінностей сільського населення в цілому. Для отримання більш детальної інформації запрошуємо на веб-ресурси Інституту еколого-інформаційних студій і партнерських організацій:
Проект реалізується з Союзом охорони природи Німеччини (NABU) в партнерстві з Інститутом еколого-релігійних студій (керівник Олександр Бокотей), об’єктами природо-заповідного фонду Закарпаття, а також рядом установ та організацій за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини (Federal Foreign Office of Germany).

Інформаційна служба ГО «Інститут еколого-релігійних студій»
е-пошта: [email protected]
https://www.iers.org. ua
https://ircef.org.ua

Програма робочої зустрічі

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Залишити відповідь

Берегівські гімназисти вчаться спостерігати за птахами

Учні Берегівської гімназії «Опре Рома» відвідали волонтерський центр «Кожен може допомогти», щоб навчитися спостерігати за пернатими і ознайомитися з різноманітними конструкціями пташиних гнізд та годівниць.

Ековистава «Таємниця маленької сови» здобула перемогу в чотирьох номінаціях Всеукраїнського конкурсу

Екологічна вистава Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Таємниця маленької сови» здобула перемогу в чотирьох номінаціях Всеукраїнського віртуального огляду-конкурсу «Прем’єри сезону».