ІЕРС

Інститут еколого-релігійних студій
Пошук

Воркшоп для учнів Великоберезнянської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат І-ІІІ ступенів

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Належний рівень екологічної освіти є необхідною умовою для фахових кроків на шляху збереження Божого Творіння – Природи! З метою поглиблення екологічної свідомості учнів Великоберезнянської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат І-ІІІ ступенів експерти Інституту еколого-релігійних студій провели воркшоп по відповідальному відношенню до рукокрилих.

Захід проведено 4 лютого 2021 року командою ІЕРС: керівником Олександром Бокотеєм та експертами – Михайлoм Біланичем, Нелею Коваль та Антоніною Зейкан в рамках реалізації проекту «Молодіжна школа сталого розвитку Карпат», який реалізується Інститутом еколого-релігійних студій в партнерстві з Союзом охорони природи Німеччини (NABU) за фінансової підтримки VGP Foundation (Бельгія), (менеджер Іван Тимофеєв).

Воршкоп розпочався вступним словом Олександра Бокотея, який зробив наголос на різних сторонах цінності природи і про те, як важливо її зберегти для майбутніх поколінь.
Далі відбувся такий собі невеличкий інтелектуальний штурм для учнів. Працівники Інституту еколого-релігійних студій дали декілька запитань учням щодо рукокрилих, щоб почути їхню думку стосовно того, що саме вони знають про кажанів.
Після чого, фахівці детально розповіли учням про цих істот, показавши за допомогою інфографіки та відеоматеріалів заходи, які можна використовувати з метою захисту колоній кажанів, а також акцентували увагу на ролі цих тварин в природних екосистемах Карпат.

Не тільки теорією відбувався цей захід, для учнів також випала нагода попрактикуватись у виготовленні ящика (бет-бокса) для кажанів. Майстер-клас по виготовленню ящиків провів Михайло Біланич, який розказав про всі деталі даного ящика, і звернув увагу на функції кожної з них.

Попрактикувавшись над виготовленням ящика, учні мали можливість проявити свою творчу фантазію розмалювавши екоторби спеціальними фарбами.


Антоніна Зейкан розповіла про перевагу таких екологічних торбинок над поліетиленовими пакетами, і наголосила про те, як важливо берегти навколишнє середовище від забруднення.


Всі охоче долучались до процесу виготовлення ящика для кажанів та розмальовки екоторб на тематику даного заходу, під час якого кожен учасник отримав подарунок на згадку про цю подію. Старанність і креативність молоді під час екозаходу споводувала виникненню ідеї представити розмальовані екоторби на аукціоні НАБУ в Берліні….

 


Захід відбувся за участі представників українських НУО, екоактивістів, представників релігійних спільнот та з дотриманням усіх вимог соціальної дистанції з наявністю масок та дезинфікуючого засобу.


Команда ІЕРС щиро вдячна директору школи Іванні Іванівній Ромочуській за неабияку підтримку і сприяння у проведенні заходу та чудовим вихованцям школи-інтернату за теплий прийом!

Щирі усмішки і непроста доля дітей цього закладу немов закликає повернутись сюди знову і знову.

Домовились з учнівським колективом про спільне проведення наступних екозаходів по управлінню відходами і посадці зелених насаджень. Щиро сподіваємось на продовження співпраці у подальшому!

 

 

Інформаційна пресс-служба ІЕРС

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Залишити відповідь

Берегівські гімназисти вчаться спостерігати за птахами

Учні Берегівської гімназії «Опре Рома» відвідали волонтерський центр «Кожен може допомогти», щоб навчитися спостерігати за пернатими і ознайомитися з різноманітними конструкціями пташиних гнізд та годівниць.

Ековистава «Таємниця маленької сови» здобула перемогу в чотирьох номінаціях Всеукраїнського конкурсу

Екологічна вистава Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Таємниця маленької сови» здобула перемогу в чотирьох номінаціях Всеукраїнського віртуального огляду-конкурсу «Прем’єри сезону».