ІЕРС

Інститут еколого-релігійних студій
Пошук

Коли ліс – це дім, а кажани – друзі

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Невід’ємним середовищем існування багатьох видів диких тварин є ліс. У ньому вони знаходять прихисток і їжу. Важливу роль ліс відіграє й для кажанів – унікальних істот, єдиних серед ссавців, які здатні літати. Загалом в Українських Карпатах водяться 23 види кажанів. Усі вони віднесені до Червоної книги України або інших охоронних списків. І не випадково. Ці істоти дедалі частіше стають вразливішими перед викликами сучасної цивілізації.

Кажани в Карпатах харчуються здебільшого комахами. Знищуючи шкідників, вони рятують наші поля і ліси. Отже, кажани – наші друзі. По-дружньому до них маємо ставитися й ми, люди. А такі зустрічі нерідко трапляються, зокрема на горищах будинків чи вежах церков, де оселяються кажани.           Про особливий світ цих дивовижних створінь школярам села Синевирська Поляна, що у Хустському районі Закарпаття, розповіли працівники національного природного парку «Синевир». Під час еколого-освітнього заходу діти радо ділилися своїм досвідом зустрічі з кажанами, а також отримали поради, як не зашкодити цим тендітним ссавцям.

Привернути увагу молоді до питань збереження лісів і їх мешканців, зокрема кажанів, розширити знання про цих істот та їх роль, залучити до глибшого осмислення життя і проблем світу природи – основна мета еколого-освітнього заходу. Подібні заняття на природі є хорошим способом формування екологічно свідомого мислення молоді.

Усі учасники  заходу отримали у подарунок розмальовку, а ще –  значок зі зображенням кажана як нагадування про важливу місію кожної людини: бути відповідальною за створіння.

Захід відбувся в рамках проекту «Церкви та громадські організації разом задля екоосвіти в національних парках», що реалізується Інститутом еколого-релігійних студій та НПП “Синевир” у співпраці з Союзом охорони природи Німеччини (NABU Bundesverband, NABU International) та за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини (Auswärtiges Amt, AA_Kultur).
#CivilSocietyCooperation

Інформаційна служба ІЕРС

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Залишити відповідь

Берегівські гімназисти вчаться спостерігати за птахами

Учні Берегівської гімназії «Опре Рома» відвідали волонтерський центр «Кожен може допомогти», щоб навчитися спостерігати за пернатими і ознайомитися з різноманітними конструкціями пташиних гнізд та годівниць.

Ековистава «Таємниця маленької сови» здобула перемогу в чотирьох номінаціях Всеукраїнського конкурсу

Екологічна вистава Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Таємниця маленької сови» здобула перемогу в чотирьох номінаціях Всеукраїнського віртуального огляду-конкурсу «Прем’єри сезону».